Iskolánk honlapja a www.slamimohacs.hu címre költözött!

November 29. és december 1. között rendezték meg Pomázon az V. Országos Szaxofonversenyt, amelyen negyedik alkalommal vettek részt a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A városunkat képviselő három versenyző mindkét fordulóban - előbb az elődöntőben, ahol egy kötelező, majd egy szabadon választott darabot kellett előadni, majd másnap a döntőben, ahol az ott előírt kötelező darabon felül, egy másik választott darabot játszottak, hogy minél több oldalukról mutassák meg tehetségüket - kimagaslóan szerepeltek.
Az I. korcsoportban: Horváth Zsanett 2. helyezést ért el, finom, kifejező hangjával és muzikalitásával varázsolta el a neves szakemberekből álló zsűrit. A II. korcsoportban, magabiztos, technikai tudásával, szép hangjával érdemelte ki a Patoč Dominik 2. helyezést. Míg a III. korcsoportban Gergely Máté, korcsoportjának legjobbjaként úgy nyerte el az ezüst minősítést, hogy első helyezést nem adtak ki. A zsűri itt is kiemelte, hogy különlegesen szép hangon játszott Máté.
Felkészítő tanáruk Hetyei Csaba, mint eddig minden megelőző versenyen, idén is elnyerte a Tanári Különdíjak egyikét.
A Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola pedig a két különdíj egyikét kapta, a legtöbb növendéket, sikeresen indító iskolaként.
Külön köszönet illeti Balogh Ildikót, a pécsi Városközponti Iskola Liszt Ferenc Zeneiskola korrepetitorát, aki közreműködésével, nagy segítségére volt versenyzőinknek az elődöntőben. Ugyancsak jelentős szerepe volt a szép sikerbenHoresnyi Mónika zongoratanárnőnek, aki a váratlanul tartós táppénzre került Berentés-Varga Írisz tanárnőt helyettesítve, gyönyörű zongora játékával segítette a versenyzőket!
 
Top