Iskolánk honlapja a www.slamimohacs.hu címre költözött!

2014. február 21-én rendezték meg Pécsett a Baranya Megyei Továbbképzős Növendékek Találkozóját – hagyományos versenyét, melyre a megye 10 zeneiskolájából érkeztek növendékek. A megnyitó után 4 hangverseny keretében szólaltatták meg versenyzők a műveket. 

Az elhangzott produkciókat- elnökként GYERMÁNNÉ VASS ÁGNES - Liszt díjas hegedűművész, NEUMAYER KÁROLY - Liszt díjas fúvószenekari karnagy, tanszékvezető egyetemi docens, DOBAI TAMÁSNÉ - Nyugalmazott zeneiskolai zongoratanár – összetételű zsűri értékelte.
A hangszeres produkciókon kívül magánénekeseknek is lehetősége nyílt a versenyzésre, akiknek nehezebb volt a dolguk, mert a hangszereken a továbbképzős növendékek 9-10 éve játszanak, a magánénekesek 2-3 éve énekelhetnek, hiszen a tanszak sajátossága, hogy 15–18 éves korban lehet elkezdeni. Ennek ellenére a Schneider növendéke Batka Dániel Szóló kategóriában ezüst minősítést, míg Duett kategóriában Batka Dániel és Dan Rebeka szintén ezüst minősítést kapott. Tanárnőjük Filákovityné Verőci Alexandra, zongorán közreműködött Németh Imre zongoratanár.
A zsűrit elvarázsolta és a közönséget is magával ragadta Heider Patrik harmonika játéka, amit Kiemelt Arannyal minősítettek, tanára: Kéméndi Tamás.
Rézfúvós kvintettünk újra sziporkázott, nagy sikerrel fejezték be műsorukat, melyet Kiemelt Arannyal díjjazott a zsűri. A Kvintett tagjai: Harsányi Péter (trombita), Bohner Roland (trombita), Katona Szabolcs (harsona), Kerner Kevin (harsona), Kánya Péter (tuba). Tanáruk Dobos József a Schneider Művészeti iskola igazgatója.
Hatalmas sikert aratva, még a díjátadáskor is vastapssal méltatva vehette át Boncz Andrea fuvolista a Kiemelt Arany minősítését, melyet a legmagasabb pontszámmal nyert meg. Tanára: Horváth Ildikó, zongorán közreműködött Laki János zongoratanár.
 
Top