Iskolánk honlapja a www.slamimohacs.hu címre költözött!






A Nemzeti Tehetség Program (NTP-MŰV.17.) pályázatán „A csontsíptól az arany fuvoláig” címmel 850 000 Ft-ot nyert a Schneider Lajos AMI fuvola tanszaka. A pályázati projekt egy háromnapos táborral indult, augusztus végén. Élményekben gazdag, hasznos, szép napokat töltött együtt a tizenhat növendék és tanáruk Horváth Ildikó. A tanév során a szoros beosztás és az egyéni oktatás sajátosságai miatt kevés idő marad arra, hogy megismerjék egymást a tanszak diákjai, s közösséggé kovácsolódjanak. Ezzel a pályázattal a szakmai feladatokon felül, kitűnő lehetőség nyílt most ennek pótlására is.

A Duna Panzió gyönyörű mediterrán udvara, a házigazdák vendégszeretete, éjszakánként pedig a kényelmes szobák nyújtottak lehetőséget a pihenésre. A Bajor Söröző figyelmes és gyors kiszolgálása segítette az ízletes ebéd elfogyasztását.
Második nap a város uszodájában frissült fel a csapat, ahol az ott dolgozók támogatását is élvezték, majd Linder Ildikó sportedző vízi zumbája tette felejthetetlenné a délutánt.
A tábor záró napján Czepf József fuvola tanár kolléga, a hangszer felépítésének rejtelmeibe kalauzolta a növendékeket. Most láthattak a gyerekek, először fuvolát „darabokra szedve”, melyet a foglalkozás végén mindenki össze is szerelt.
Köszönet minden támogatónak és résztvevőnek, hatalmas élménnyel gazdagodtak a gyerekek és igazán tartalmas és vidám ráhangolódás volt a tábor a közelgő tanévkezdésre.
A pályázati összegből a folytatásban budapesti tanulmányi kirándulást, fafúvós műhely látogatását, kon­­zervatóriumi óralátogatást, hangszertörténeti, hangszer-karbantartási ismeretek el­­sa­­játítását tudják finanszírozni, s a hangszerpark is bővülhet egy fuvolával.


 
Top