Iskolánk honlapja a www.slamimohacs.hu címre költözött!

Május 20-án a Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola volt a házigazdája és rendezője az immár tizenötödik alkalommal megtartott Regionális Gyermekszínjátszó Találkozónak. A télen tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó Zoltánné emlékének szentelt seregszemlére Baranya, Somogy és Tolna megyéből érkeztek az általános iskolai színjátszó csoportok. Szám szerint 18 együttes nevezett a megmérettetésre, amit Käszné Lebő Zsuzsanna, a Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója nyitott meg. A zsűri elnöke Aradi Éva Kazinczy díjas tanár, nyugalmazott gimnáziumigazgató, tagjai Bereczki Lajos drámapedagógus, újságíró és Papp Zoltán, tanító, drámapedagógus voltak. A késő délutánig tartó vetélkedésben igen magas színvonalú produkciókat láthatott a zsűri és a közönség, amit a kiosztott nyolc arany-, öt ezüst- és öt bronzminősítés is fémjelez. Az eredményhirdetést megelőzően a támogatók jóvoltából egy hatalmas jubileumi tortát is elfogyaszthatott az addigra már kellően izguló mintegy 200 gyerek.

A Mohácsi Tankerületből arany minősítést kapott a Schneider Lajos AMI „Drámás” csoportja A kis herceg című előadásáért, a szereplők közül különdíjat vehetett át a legjobb színészi alakításért a címszerepet játszó Takaró Árpád, valamint a Lámpagyújtogatót és a Kígyót alakító Haga Alexandra, aki a legjobb epizódszereplő lett. Különdíjat kapott a különlegesen szép díszletért és jelmezekért Tatai Tibor grafikusművész, míg a csoport tanára, az előadás szerkesztője és rendezője Köveskuti Péter szintén különdíjat vehetett át a színjátszó találkozókon végzett kimagasló művészi és szervező munkájáért.

Ugyancsak arany minősítést ért el a Lánycsóki Általános Iskola és AMI „Mese, mese, meskete” csoportja az Utazás a szempillám mögött című előadásával, a felkészítő tanár Szabó Eszter, kiváló színészi alakításukért különdíjat vehetett át Bogdán Felícián (Lackó) és Szajkó Lara (.

Bronz minősítést ért el a Schneider Művészeti Iskola Újmohácsi Drá-manók és Drám-ászok csoportja valamint a SLAMI Kicsik csoportja, különdíjat kapott színészi játékáért Husti Borbála (Lusta lány) és Nagy Igor (Olcsó János).



 
Top