Iskolánk honlapja a www.slamimohacs.hu címre költözött!

Május 16-án rendezte meg a Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola a XIII. Regionális Gyermekszínjátszó Találkozót, amelynek főszervezője ezúttal is a fesztivál megálmodója Szabó Zoltánné Kazinczy díjas drámapedagógus volt. A rendezvényt Käszné Lebő Zsuzsanna, a KLIK Mohácsi Tankerületének igazgatója nyitotta meg, nyitótáncot mutatott be a Schneider Művészeti Iskola néptánc tanszakának csoportja Kiss Gábor irányításával. A találkozóra az öt mohácsi csoport mellett Pécsről, Szekszárdról, Taranyból, Kémesről, Siklósról, Lánycsókról és Nagypeterdről érkeztek általános iskolai együttesek. Összesen 14 produkciót értékelhetett a szakmai zsűri, melynek tagjai, Aradi Éva Kazinczy díjas tanár, nyugalmazott gimnázium-igazgató, Radnóti Adél – magyar nyelv és irodalom, ének-zene szakos tanár, Bereczki Lajos drámapedagógus, újságíró, Papp Zoltán tanító, drámapedagógus voltak.

A találkozón igen magas volt a bemutatott előadások színvonala, amit az is jól jelez, hogy a négy bronz és a három ezüst mellett hét arany minősítést ítélt az együtteseknek a zsűri.

Jól szerepeltek a mohácsi tankerület iskoláinak a csoportjai. A Schneider Művészeti Iskola Szántó Márta vezette DráManók És DrámÁszok csoportjai bronz érmesek lettek, Szabó Zoltánné csoportjai közül a Táltosok ezüstminősítésük mellé elnyerték a legszebb díszletért és az összművészeti előadásért járó különdíjat is, míg a Nagyok bronz minősítést értek el, és a szereplők közül Batánovics József a legjobb komikus színészi alakításért vehetett át különdíjat. Arany minősítést és a legjobb csapatmunkáért járó különdíjat vehette át Köveskuti Péter Drámás csoportja, melynek két tagja Farkas Martin és Takaró Árpád a legjobb fiú szereplő különdíját érdemelte ki remek színészi alakításáért.

A mohácsi járásból a Lánycsóki Általános Iskola és AMI Szabó Eszter vezetésével két csoportot indított a fesztiválon. A Mese, mese, meskete nevű formáció Arany minősítést ért el és a legötletesebb jelmezért járó különdíjat is átvehették, míg a másik csoport bronzérmes lett, viszont a szereplők közül Szajkó Lara elnyerte a legsokoldalúbb „színésznő” különdíját, s ugyancsak ő Müller Daniellával megkapta még a legjobb páros jelenetért kiosztott különdíjat is.

A színjátszó találkozó támogatóinak köszönhetően valamennyi résztvevő csoport a minősítésüknek megfelelő oklevelet, ajándékcsomagot és minden szereplő érmet vehetett át, az egyéni különdíjak oklevele mellé ajándéktárgyat kaptak a diákok, és a szervezők a felkészítő tanárokról sem feledkeztek meg.






 
Top