Iskolánk honlapja a www.slamimohacs.hu címre költözött!

2015. november 20-21-én került sor a Magyar Művészeti Akadémia által kiírt pályázat nyertes programjának megvalósítására Kaposváron, mely „Egy húron pendülünk” címmel két napos programot biztosított a Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola Csellózenekarának és Ütőegyüttesének és a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola csellista növendékeinek. Régóta törekszik arra a mohácsi művészeti iskola, hogy kapcsolatot építsen ki más intézményekkel, hogy közös programok megvalósításával is biztosítsa növendékei számára a tapasztalatszerzést, fejlődést, új ismeretszerzést és élményeket. Erre adott lehetőséget ez a pályázat, melyet Kecskés Anett a projekt ötletgazdája és vezetője, Vidáné Kresz Beáta az intézmény zeneismeret tanára és Fodor Péter ütőtanár segítségével írt meg, és a megvalósítás is hármuk nevéhez kötődik.



Csuka Tímeával, a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola csellótanárával már több közös projektben vettünk részt, és nagy öröm volt számunkra, amikor az együttműködésre igent mondva lehetőségünk nyílt a nagy vonós múlttal rendelkező zeneiskola csellistáival együtt zenélni. Miután tudomást szereztünk a sikeres pályázásról, már nyáron megkezdődtek a próbák, a felkészülés a közös munkára. Mindkét iskola csellistái izgatottan várták a rendhagyó műsort, mely sokszínűségét ismert és kevésbé ismert filmzenék biztosították.

A kétnapos program hosszú próbáit egy meglehetősen hosszú koncert zárta szombat délután, mely nagyszámú közönséget vonzott a kaposvári zeneiskola nagytermébe, ahol a két iskola együtteseinek önálló műsora után közös műsorszámokkal zárták az estét. Külön öröm volt a résztvevők számára, hogy Kokas Ágnes, az iskola nyugalmazott csellótanára, országosan elismert szaktekintély is megtisztelte a az eseményt jelenlétével. Így a közös projekt végül elérte célját, hiszen mindkét iskola együttese gazdagodott új élményekkel, a rövid, de hasznosan együtt töltött idő alatt sokat tanultak a mohácsiak a kaposváriaktól és az még nagyobb öröm, hogy a Schneider együttesei is tudtak újat mutatni, hiszen Csuka Tímea a koncerten elmondta, hogy a műsorunkban szereplő úgynevezett „epikus” zene igazi 21. századi újításnak számít. Reméljük, hogy a közös munkának ezzel még nincs vége, és amint lehetőségünk nyílik, szeretnénk városunkban is vendégül fogadni a kaposvári csellistákat, hogy itt is be tudjuk mutatni ezt a rendhagyó és sokszínű műsort.


WP_20151121_16_21_26_Pro.mp4
Csellózenekar: Batman
Szerző: Tünde Schmidt, 2015. november 22.
 
Top