Iskolánk honlapja a www.slamimohacs.hu címre költözött!





Február 20-án pénteken, Mohácson a Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola rendezte meg a Baranya megyei művészeti iskolák klarinét és szaxofon szakos növendékeinek találkozóját. A háromévente sorra kerülő megmérettetésen rangos szakmai zsűri előtt korcsoportok szerint három hangversenyen adtak számot a növendékek hangszeres tudásukról. A bíráló bizottság elnöke Arnóth Zoltán Bartók Béla-Pásztory Ditta díjas klarinétművész, a PTE adjunktusa, a Pannon Filharmonikusok szólamvezető klarinétosa volt, tagjai: Seleljo Erzsébet klasszikus szaxofonművész - a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola szaxofon tanára és a kiskőrösi Albert József szolfézs-általános iskolai énektanár, fuvola – klarinét – szaxofontanár - kamaraművész voltak. A rendezvényt Käszné Lebő Zsuzsanna, a KLIK Mohácsi Tankerületének igazgatója nyitotta meg.

A találkozón 14 iskolából 56 zenetagozatos növendék mutatta be műsorát, a zongorakísérőkkel és felkészítő tanárokkal, intézményvezetőkkel, szülőkkel együtt mintegy 120-an vettek részt. A zsűri elnök értékelésében elégedettségét fejezte ki a növendékek felkészültségét illetően, ugyanakkor néhány szakmai kritikát is megfogalmazott a hangszerekhez választott nádak minőségével, illetve a műsorválasztással kapcsolatban. Arnóth Zoltán kiemelkedőnek ítélte és megköszönte a Schneider Lajos Művészeti Iskola munkatársainak és vezetésének a találkozó zökkenőmentes és magas színvonalú megvalósításáért végzett munkáját.

A találkozó résztvevői, amíg a zsűri értékelt, megtekinthették a Busóudvar Múzeumot és a ragyogó időben Mohács más nevezetességeivel is megismerkedhettek. A koraestére megszülettek az eredmények: a zsűri 11 kiemelt arany, 12 arany, 14 egyéni és két kamara ezüst, valamint 12 bronz minősítéssel ismerte el a a növendékek produkcióinak színvonalát.

A mohácsi növendékek remekeltek: Késics Dalma, Ritzl Henriette, Riegelman Gréta klarinétosok, Horváth Zsanett, Schütz Ádám szaxofonos növendékek kiemelt arany, míg Tóth Bence arany minősítést érdemelt. Felkészítő tanáraik: Szemző Erika, Simon Anna és Horváth Ildikó, zongorán közreműködött Horesnyi Mónika.

A találkozón résztvevő valamennyi növendék értékes jutalmakban részesült Mohács Város Önkormányzata, a Tourinform Mohács, az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó, a Pannon Filharmonikusok, a Junior Art Alapítvány, a Mohácsi Muzsikáló Fiatalok Alapítvány felajánlásainak jóvoltából.

Összesített eredmények, pontszámok
 
Top